Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir ve Korunur?

31-01-2023 14:09
Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir ve Korunur?

Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir ve Korunur?

Christmas tree

 

Güneş gözlüklerimizi takmadan önce her zaman silip temizlemek isteriz çünkü üzerinde parmak izleri ve uçuşan tozlar olabilir. Halk arasında en yaygın gözlük silme yöntemi gözlüğe bir hohlayıp daha sonra üzerimizde bulunan kıyafete sileriz ama bu yöntem pek de doğru bir yöntem değil çünkü gözlük camının çizilmesine ve filtrenin zarar görmesine sebep olabilir. Peki güneş gözlüğümüzü nasıl temizleriz.

Bunun için iki yöntem var;

İlk olarak;

PH seviyesi düşük sıvı sabundan bir miktar elimize alıp gözlük camlarımızı güzelce ovalayıp daha sonra durulayıp mikro fiber gözlük bez ya da kağıt peçete kurulayıp silmemiz gerekir ve daha sonra kullanıma hazırdır.

 

İkinci bir yöntem ise;

Herhangi bir kimyasal bir ürün kullanmadan sadece saf su ile yıkayıp daha sonra mikro fiber gözlük bezi ile kurulayıp silmemiz gerekir ve daha sonra gözlüğümüzü kullanabiliriz.(Eğer su kireçli ise içme suyu kullanılabilir çünkü kireç su damlası izi bırakabilir.)

 

Family
Family
Where to go?

Peki güneş gözlüğümüzü nasıl korumamız gerekir?

Genellikle güneş gözlüğünü çıkardığımız zaman gelişi güzel bir şekilde bir yere bırakırız kimi zaman camlar yere bakar kimi zaman camlar yukarı ama çok dikkatsiz bir şekilde bir yerlere bırakırız özen göstermeden. Temizlediğimiz güneş gözlüğünü camları yukarı bakacak şekilde gözlük kabına koymamız gerekir. Çünkü güneş gözlüğümüzün korunmasına dikkat etmezsek eğer gözlüğümüzün camları ve filtresi zarar görür bu da bizim gözlerimizi güneşe karşı korumaz ve gözlerimiz zarar görür.  

Online check-in

Contactless payments

Wear mask

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.