Yüz Şeklinize Uygun Güneş Gözlüğü Modelleri

02-01-2023 16:44
Yüz Şeklinize Uygun Güneş Gözlüğü Modelleri
Girl with protective glasses in laboratory

Yüz Şeklinize Uygun Güneş Gözlüğü Modelleri

Yüz Şeklinize Uygun Güneş Gözlüğü Modelleri

Hepimiz aksesuar takmayı çok severiz. Peki en çok hangi aksesuarı takmayı seversiniz diye bir soru yöneltsek muhtemelen cevaplar arasında güneş gözlüğü de yer alacaktır. Güneş gözlüğü alırken dikkat etmemiz gereken noktalardan bir diğeri ise yüzümüze uygunluğudur çünkü  çok beğenerek satın aldığımız yüzümüze uygun olmayan güneş gözlükleri istediğimiz gibi durmayabilir. Aslında nasıl kıyafet alırken fiziğimize uygun olanları tercih ediyoruz gözlük alırken de yüz tipimize uygun olan çerçeveyi tercih etmeliyiz. O zaman hadi gelin hangi yüz tipine hangi çerçeveler uygun onlara bakalım.

 KARE YÜZ

 Uzunluğu ve genişliği aynı olan yüz tipine kare diyebiliriz. Yüz hatları sert ve belirgin olan bu yüz tipinde, elmacık kemikleri ve çene köşelerinizin genişliği aynı olacağı için yüzü ovalleştiren modellere yönelmek doğru olacaktır. Geometrik ya da dikdörtgen çerçeveler yanlış bir seçim olurken, kedi gözü tarzı ve yuvarlak çerçeveler kare yüz tipine sahip kişilere çok yakışacaktır.

 

OVAL YÜZ

Eğer yüzünüzün eni ve boyu doğru orantılı, çenenize doğru incelen, uzayan bir yapıya sahipse oval yüzlüsünüz demektir. Çok şanslısınız çünkü bu yüz tipine sahip kişilerin yüzü her çerçeveye uygundur.

 

 ÜÇGEN YÜZ

 Çene ve yanaklar geniş, alın ise dardır. Üçgen tipte bir yüze sahipseniz alnınızı geniş gösterecek düşük saplı çerçevelerden uzak durmalısınız. Tercih edeceğiniz gözlük çene genişliğinizde olmalıdır. Çerçevesiz modeller de bu yüz tipine oldukça uygun olacaktır. Pilot tipi gözlükler ve kedi gözü modeller, üçgen yüzlerin en favori modellerindendir.

 

 UZUN YÜZ

Kedi gözü modeller, oval veya geometrik şekilli çerçeveler tercih edebilirsiniz. Kalın ve desenli gözlük sapları yerine daha ince gösterişten uzak gözlük sapları olan modelleri tercih etmemelisiniz.

YUVARLAK YÜZ

Dolgun yanaklara sahip, daire şeklindeki yüzlerden yuvarlak yüz olarak bahsetmek mümkündür. Kare ve dikdörtgen modeller, yüzünüzü daha uzun gösterecek ve zıtlık yaratacak gözlükler tercih edebilirler. Yuvarlak, küçük ve aşağı doğru genişleyen gözlük çerçevelerinden kaçınmayı da unutmayın.   

ELMAS YÜZ

Elmas yüz tipine sahipseniz gözlük modeli alnınızı ve çenenizi geniş, şakaklarınızı dar göstermelidir. Üst kısmı ağır ve köşeleri vurgulanan gözlükler elmas tipi yüzler için en uygun gözlük modelidir.

KALP YÜZ

Alt kısmı dar, üst kısmı geniş olan yüz tipidir. Yani; alın ve yanaklar geniş, çene dar ve sivri olur. Çerçevenin üst kısmı çok detaylı olmayan köşeli gözlükler yüzünüzü dengeleyecektir. Küçük, yuvarlak çerçeveler size çok yakışacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.