Kışın Güneş Gözlüğü Kullanmanın 5 Faydası

09-01-2023 11:25
 Kışın Güneş Gözlüğü Kullanmanın 5 Faydası
Image

KIŞIN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANMANIN 5 FAYDASI

Aksesuar kullanmayı kadın/erkek hepimiz çok seviyoruz çünkü onlar bizim var olan güzelliğimizi ortaya çıkarır. En çok tercih edilen aksesuarlar arasında güneş gözlüğü de yer alır ve daha çok yazın tercih ettiğimiz bir aksesuar olarak zihinlerimiz de yer almaktadır. Fakat güneş gözlüğü bir aksesuarın dışında göz sağlığımız için de en önemli aksesuarımızdır. Bir mevsimi ya da bir ayı yoktur yaz kış güneş gözlüğü kullanmamız gerekir. Kışın güneş gözlüğü kullanmak isteriz ama hep aklımızda acaba ilginç karşılanır mıyım? ya da komik duruma düşer miyim? şeklinde soru işaretleri olur. Toplumsal olarak zihnimize yerleştirilen güneş gözlüğü sadece yazın kullanılır algısından kaynaklı olarak bu düşünce durumlarına bürünüyoruz fakat güneş gözlüğü kışın da kullanılmalıdır.

Kışın güneş gözlüğü kullanmak mı? diye şaşırdığınızı duyar gibiyim bizim için en tehlikeli ve en zararlı güneş ışınları her zaman mevcuttur. Uzmanlara göre ultraviyole ışınları, kış mevsiminde de en az yazın olduğu kadar etkilidir. Eğer kışın güneş gözlüğü takmazsak gözlerimizde ağrı, kızarıklık, yanma hissi, sürekli olarak kırpma isteği gibi problemlerle karşılaşabiliriz bu da bizim sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Kışın taktığımız güneş gözlüğü camı renkli ya da siyah cam olabilir. En önemlisi kullandığımız gözlüğün kalitesi ve camının UV ışınlarına karşı bizi korumasıdır. Kışın güneş gözlüğü kullanmanın 5 faydasını sıralamak istersek eğer;

1)Güneş gözlüğü kış aylarında hava da uçuşan tozlara ve rüzgâra karşı da gözlerimizi korur.

2) Birbirinden farklı kış kombilerine eşlik eden gözlük modelleri ile öz güvenli ve stil sahibi bir duruş kazanmamızı sağlar.

3) Ultraviyole ışınlara karşı korur.

4) Doğru gözlük seçimi ile yüz hatlarımızı ortaya çıkarır.

5)Gözlerimizi her türlü ışığa karşı korur.

Artık kışın güneş gözlüğü takmak için birçok sebebimiz var yüz şeklimize uygun güneş gözlüğü takarak göz sağlığımızı koruyalım.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.